De unde îți iei mobilier pentru viniluri

Acum vreo patru ani scriam articolul ăsta, în care povesteam un pic despre istoria suporturilor audio și înălțam în slăvi vinilul. Între timp lucrurile au mai evoluat, industria a explodat, iar pârâtul disc de vinil a întrecut orice așteptări la vânzări. M-am bucurat de atunci încoace să găsesc o mulțime de albume reeditate, remasterizate, uneori doar remixate (Steven Wilson spre exemplu nu crede că masterul e necesar), cu coperți impecabile și bonusuri ascunse prin chiloți. Bineînțeles că a devenit o modă hipsterească la care mulți s-au uitat cu dispreț de la înălțimea mp3 player-ului din buzunar. De ce ne-am întoarce în timp, de ce am asculta ceva care se aude mai prost ca CD-ul, etc.? Păi de aia, pentru că, dincolo de modă, se aude mai bine, dar sunt unii care încă n-au aflat. Dar de ce am colecționa ceva atât de ne-transportabil, care ocupă atâta amar de loc în casă? E, aici m-ați prins. Știu că discurile sunt subțirele, dar în cantități mari devin niște elefanți, iar rafturile pe care le găsești în magazinele obișnuite sunt făcute pentru cărți de dimensiuni normale, nu pentru hipstăreli. First world problems, știu (deși am vrea noi să fim măcar la coada lui first, dar ați înțeles ideea).

Am noroc. Biblioteca din apartamentul în care ne-am mutat acum doi ani jumate are niște rafturi mai înalte în partea de jos, perfecte pentru viniluri. Nu știu la ce s-au gândit domnii tâmplari când au meșterit-o, probabil la albume de artă, dar chiar nu contează. Problema e că s-au cam umplut, iar de vreo câteva luni încoace mi-am cumpărat mai puține viniluri ca de obicei (spre deloc), că nu mai am unde le pune. N-am avut timp să caut soluții, sunt mai tot timpul pe fugă, între concerte și repetiții, așa că am lăsat-o pe mai târziu. Dar iarăși am noroc să am prieteni care se gândesc la mine.

Într-o bună zi m-am trezit invitat de Chinezu & Cristian Florea la MAM Bricolaj, un magazinaș de mobilă cu o făbricuță în spate (folosesc diminutivele ca să nu comparați cu mai știu eu ce monștri) care îți poate îndeplini cele mai nebunatice vise. De cum am intrat, am și văzut o masă care mi-a făcut șăgalnic cu ochiul.

Apoi, alături de mai sus pomeniții, Diana Mihăilă și Cristian Șuțu, ne-am pus pe șurubărit rafturile pentru viniluri, trei la număr, fiecare altfel. Mi-a plăcut că oamenii de la MAM sunt foarte versatili, se adaptează în funcție de fiecare cerință. Le poți comunica dimensiunile, nuanța, etc. și poți primi rezultatul prin curier sau îl poți ridica de la sediu în cel mai scurt timp.

Cum construiești un suport de viniluri

Am fost la MAM Bricolaj și-am construit suporturi de viniluri, profitând de faptul că la ei poți construi orice obiect de mobilier dorești. Doar le spui ce vrei să faci, iar ei te ajută cu materiale și indicații. Noi am vrut să facem suporturi de viniluri, pentru că nu prea se găsesc pe piață. :DMai mult, dacă vrei să găsești un mod practic de a-ți petrece timpul liber, să știi că au niște cursuri numite „Școala de mobilă”, unde înveți să faci mobilier. Detalii sunt aici: https://cristianflorea.ro/suport-de-viniluri/

Publicată de Cristian Florea pe Luni, 10 aprilie 2017

Atașez un formular prin care puteți comunica direct cu specialiștii de la MAM Bricolaj – voi le spuneți de ce ați avea nevoie și ei vă pot da toate detaliile pe mail. Nu trebuie să fie neapărat rafturi pentru viniluri, după cum spuneam, oamenii pot construi orice.