Acuarelă

Pe 17 februarie vom cânta online (că altfel nu se poate) mare parte din albumul Perfect (găsiți aici toate detaliile). Până atunci însă am să încerc să vă povestesc cum și de ce am ales piesele respective.

Deja colaboraserăm cu Alexandru Andrieș pe Acoustic drama, ne-a venit cumva natural să-l invităm și pe Perfect, doar era un album despre muzica românească. Făcând o glumă în stilu-i caracteristic, dom’ profesor a ales să cânte o piesă a noastră (scrisă de Sergiu), Watercolor, să inverseze cumva sensul preluărilor, și i-a făcut și ăsteia o traducere, așa cum făcuse cu Far away (Departe) pe DVD-ul mai sus pomenit. 

Alexandru Andrieș cu Sergiu Mitrofan în timpul filmărilor pentru Acoustic Drama, 3 aprilie 2008 (foto de Dan Predescu)

De data asta nu m-am ocupat eu de reinterpretare, ci Marcel Moldovan, toboșarul nostru de atunci, care a luat o chitară și m-a făcut să mă uit cruciș. Cânta mai bine decât mine, cu voicing-uri de jazz și o mână dreaptă foarte groovy (deh, toboșar). Cântecul a devenit brusc cu totul altul, potrivindu-se mult mai bine cu stilul lui Andrieș. Ca să ducem gluma până la capăt l-am invitat pe Cristian Soleanu (unul din colaboratorii săi obișnuiți) să înregistreze un solo de saxofon. 

Aveți mai jos ambele versiuni. Clipul original e regizat de același Victor Panfilov care a inițiat jocul cu Perfect-ul. Gluma supremă e că e filmat într-o perioadă în care ne căutam toboșar, iar băiatul de la tobe din clip n-a apărut niciodată cu noi pe scenă. Am repetat cu el de câteva ori, am făcut o ședință foto și filmarea asta și după aia s-a cărat. 😆