Dacă vrei

Pe 17 februarie vom cânta online (că altfel nu se poate) mare parte din albumul Perfect (găsiți aici toate detaliile). Până atunci însă am să încerc să vă povestesc cum și de ce am ales piesele respective.

Undeva în fonoteca liceului militar exista o bandă de magnetofon pe care era înregistrat primul album Celelalte Cuvinte. Oficial ea nu era acolo, la fel cum nu erau acolo nici Pink Floyd-urile, nici Mike Oldfield-urile, nici altele ca ele. Oficial fonoteca era locul în care ascultam discuri și benzi de muzică clasică sau cel mult muzică pentru fanfară, nicidecum rock. Însă dacă stăteai destul în incintă și ajungeai să vorbești îndeajuns de mult cu nea Luca, custodele, la un moment dat benzile astea apăreau ca prin minune. Era oaza mea de normalitate, locul în care mă refugiam fugind de rigiditățile și dezamăgirile respectivului liceu. 

Mai târziu am învățat să cânt la chitară unele piese de pe albumul cu pricina. Erau unele dintre alternativele mele la cântecele de munte care se lălăiau pe la focuri. Mi se pare că au o inocență care s-a pierdut pe albumele următoare. Am și fost la niște concerte, dar puține, pentru că oamenii se puneau rar la drum, iar cântecele astea vechi nu prea făceau parte din playlisturi. Păcat. Dacă ar fi auzit Dacă vrei cântat de vreo gașcă din toți bojocii (așa cum l-am auzit eu) poate s-ar fi gândit mai bine. 
Aveți mai jos ambele variante.

(va urma)