Ochii tăi

Pe 17 februarie vom cânta online (că altfel nu se poate) mare parte din albumul Perfect (găsiți aici toate detaliile). Până atunci însă am să încerc să vă povestesc cum și de ce am ales piesele respective.

Aveam 12 ani când am ascultat prima dată Alexandru Andrieș. Nu știam încă să cânt la chitară, dar am reținut pe loc o mulțime de versuri. Nu înțelegeam eu toate subtilitățile, însă aveau un lipici nemaipomenit (ironic, pe ale mele le tot uit, dar nu-i bai, și el le uită pe ale lui 🙂 ). Când am mai crescut un pic am dat și peste albumele care nu făceau glume pe seama regimului. Vai, ce mi-au plăcut și alea! N-am fost niciodată vreun împătimit al cântecelor de dragoste, dar sunt câteva care mi-au pus capac. Ochii tăi e unul dintre ele. L-am învățat la chitară imediat ce am reușit să nu mai bâjbâi acordurile din poziția I. Bineînțeles că nu am reușit să îl fac ca pe disc, dar ce conta? Și acum îl cânt aproape ca la început, însă e așa de bine scris încât chiar nu contează, nu se simte (a nu se înțelege că e ușor). Cu alte cuvinte ăstuia nici măcar n-am încercat să-i fac un aranjament. L-am lăsat așa, simplu, cu o chitară, iar Sergiu m-a completat cu un pian. Un alt cântec de dragoste care mă rupe e Cea mai frumoasă zi, dar ca norocul deja îl cântaserăm împreună cu Andrieș pe Acoustic drama. De ce ca norocul? În timp ce noi înregistram Perfect, OCS înregistrau Retro, albumul lor de coveruri, pe care cântau și Cea mai frumoasă zi. Nu știam unii de alții. Ar fi fost cel puțin ciudat să apărem cu aceeași piesă. 

Între timp s-au întâmplat multe, am apărut pe mai multe albume Andrieș (chiar mai multe decât există oficial), am cântat și în câteva concerte împreună, iar acum vreo doi ani mi-am luat inima în dinți și i-am luat și un interviu în care e vorba în principal despre songwriting. Mea culpa, m-am luat cu viața și nu l-am publicat, promit că urmează. 

Aveți mai jos ambele versiuni. Varianta noastră de aici e live, cântată în salina Turda alături de Maria Ioana Mîntulescu, care a fost prezentă și pe original.