Peter Stormare

28 iunie 2013

600full-peter-stormareDiavolul din Constantine, fanaticul Beatles din Million Dollar Hotel care credea că el a scris Sgt. Pepper’s, doctorul nebun care-i schimbă ochii lui Tom Cruise în Minority Report, îndrăgostitul de Björk în Dancer in the dark, soţul alcoolic violent din Chocolat, rusul de pe staţia orbitală din Armageddon („Made in Russia sau Made in USA, tot aia e, toate sunt făcute în Taiwan”), unul din nihiliştii din Big Lebowski (un altul fiind Flea de la Red Hot), italianul din Grimm Brothers, blondul din Fargo, mafiotul din Prison Break şi multe, multe altele.

Acasă la el în Suedia joacă Shakespeare la teatru. La Hollywood i se dau roluri minuscule în filme mai mult sau mai puţin comerciale. Extrem de versatil, trece de la accentul de Liverpool la accentul italian, rusesc sau german într-o limbă care nu îi e maternă. E atât de credibil, încât de multe ori ai impresia că nu joacă, te face să crezi că aşa e el. Şi e fabulos că toate personajele de mai sus sunt jucate de acelaşi om, eu am făcut toate legăturile destul de târziu.

Dacă mai aveaţi vreun dubiu, Peter Stormare este unul din actorii mei preferaţi, aşa că m-am apucat să-i fac reclamă 🙂

comentarii

 • Costel

  Bun!

  Am vazut toate filmele mai sus mentionate si este foarte bun, intradevar. Spre rusinea mea, nu-l retinusem, nu stiu de ce. Acum cu siguranta-l voi baga acolo, langa ceilalti…stiu ca loc e destul…;)

 • Cristian China-Birta

  Bre, o sa spuna lumea ca ne-am vorbit la bere… Si mie imi place teribil de mult de el. Poti adauga la lista de roluri exceptional facute pe Rohm din Ascensiunea lui Hitler (cu un Rober Carlyle absolut oribil…).

 • Adia

  Este foarte bun tipul,dacă este remarcat în câteva minute, în roluri secundare… I se dau roluri mai puțin importante pentru că altfel… ar eclipsa, cu siguranță!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.