#1

Foto de Cristian Șuțu

Primul Audioclub a avut la Audio Monkey. Am ascultat noul Elbow – Audio Vertigo pe un pickup Technics SL-1200GR2 (un pickup istoric — prima versiune s-a vândut timp de 30 de ani fără nicio modificare; GR2 e o versiune mai nouă, un pic upgradată), un amplificator Musical Fidelity M6si (o bestie de amplificator integrat, greu, masiv și cu multă putere), niște boxe de podea KEF Reference 3 (care au difuzoare Uni-Q și o arhitectură mai specială a cabinetului — front baffle din aluminiu și un bracing cu 8 șuruburi care ține cabinetul strâns și acordat ca o carcasă de chitară), un dublu subwoofer ELAC DS1000 de 1000W, toate legate cu cabluri WireWorld. Sper să mai facem și alte Audiocluburi acolo, că oamenii sunt foarte drăguți și mai au și cafea foarte bună.

În ultima vreme m-am văzut cu unii dintre voi și în afara concertelor: cu unii la bookclub, cu alții la cafea sau la evenimentele de lansare ale celor două viniluri byron apărute anul ăsta, iar combinația dintre cele trei a născut o altă idee, cea a unui audioclub
Adică ce-ar fi să ne vedem o dată pe lună să ascultăm împreună un album în cele mai bune condiții, iar apoi să comentăm pe marginea lui? În primă fază am să propun eu discul, dar în viitor sugestiile pot veni și de la tine. 
Prima întâlnire a audioclub-ului va avea loc pe 22 mai, începând cu ora 19. Evident, grupul va fi restrâns, ca să se poată bucura toată lumea prezentă de condiții cât mai confortabile, așa că, dacă vrei să participi, ai face bine să te înscrii cât mai repede. 
Primul disc pe care îl propun este Elbow – Audio Vertigo, apărut anul ăsta. Îți recomand să asculți de câteva ori discul înainte de întâlnire, primele audiții nu sunt întotdeauna concludente.
Ce zici? Te bagi?