Bookclub-ul meu a trecut de a treia ediție și se îndreaptă cu viteză către a patra. De data asta vom avea un pic peste două săptămâni să terminăm cartea și ne vom întâlni la Cluj, pentru că bookclub-ul nr. 4 va fi găzduit de TIFF duminică, 16 iunie, la ora 16:00 la TIFF Lounge din Piața Unirii. Iar cum TIFF-ul de anul ăsta are tematică japoneză, propun să citim o carte japoneză, una care pentru mine stă la coadă de multă vreme — Pădurea Norvegiană a lui Haruki Murakami.

Ce zici, te bagi?

#3

La bookclub-ul din aprilie am vorbit despre „Marele Gatsby” a lui F. Scott Fitzgerald. A fost foarte fain că fiecare a înțeles altfel textul și împreună am putut construi o imagine cât de cât mai de ansamblu. Am făcut și câteva comparații de traducere și bineînțeles că am ajuns la concluzia că nimic nu se compară cu originalul. Ar fi fost și culmea să fie altfel.

A treia ediție a bookclub-ului va avea loc pe 28 mai în București, iar cartea pe care o propun este Flipping dimensions de Tim Thornton (nu căuta traducere sau variantă fizică, că nu există, sorry…). Trecem de la un clasic la un ilustru necunoscut. Tim este toboșar în trupa Fink, iar Flipping dimensions e a patra carte pe care a scris-o. Eu le-am citit pe celelalte trei și am povestit un pic despre fiecare în articolașul ăsta.

Ce zici? Te bagi? Daca da, lasă-ți datele mai jos. Precizez că sunt locuri limitate. Vrem să păstrăm bookclub-ul restrâns, ca să fie cât mai interactiv. Pâna pe 20 mai vei primi un mesaj cu confirmarea că ai prins loc. 😉

#2

La bookclub-ul din luna martie am schimbat păreri despre „Încredere” a lui Hernan Diaz. Mi-a plăcut și abia aștept a doua tură. Urmează să ne vedem pe 22 aprilie, ora 18:00, în București. 

De data aceasta îți propun „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald. Nu de alta, dar am tot dat de ea în „Încredere” și mi-am dat seama că nu am citit-o.

Ce zici? Te bagi? Daca da, lasă-ți datele tale mai jos. Precizez că sunt locuri limitate. Vrem să păstrăm bookclub-ul restrâns, ca să fie cât mai interactiv. Pâna pe 17 aprilie vei primi un mesaj cu confirmarea că ai prins loc. 😉

#1

Dintotdeauna mi-a plăcut să citesc. Nu știu de ce, că ai mei nu prea citeau. A fost o atracție naturală, mai ales că în anii copilăriei mele nu exista nici social media, nici playstation, iar la televizor ne arătau câte 5 minute de desene animate pe săptămână. Culmea e că nici cărți nu prea se găseau, dar am avut norocul să am prieteni potriviți.
Pasiunea mea pentru lectură a rezistat în timp și de curând mi-am dat seama că mi-ar plăcea să vorbesc despre asta cu alți cititori ca mine. Adică să ne întâlnim o dată pe lună ca să vorbim despre câte o carte pe care deocamdată o voi propune eu, dar pe viitor — de ce nu? — poate o sugerezi tu.
Ce zici? Te bagi?

Asta e prima carte pe care o propun: Încredere de Hernan Diaz, cea de-a doua câștigătoare a Pulitzer-ului pentru ficțiune de anul trecut. Ai timp s-o termini până pe 23 martie. Apasă butonul de mai sus ca să afli detalii despre ora și locul în care ne vom întâlni.