Foto de Cristian Șuțu

Numele meu este Daniel Radu, dar de-a lungul vieții mi s-a spus pe rând Dan Mare (la grădi, pentru că eram mai înalt decât ceilalți Dani), Păianjenul African (la bloc, pentru că eram mai înalt decât toți copiii din generația mea și aveam brațe și picioare lungi și subțiri), Pălămidă (în primii ani de liceu, pentru că — guess what? — eram cel mai înalt), Dan Queen (în gașca de cartier din adolescență, pentru că ascultam Queen și deja erau și alții înalți, pfiuu…) și, de mai bine de douăzeci de ani, Dan Byron (pentru că la un moment dat am înființat o trupă cu numele ăsta, alta decât cea actuală). Bineînțeles că au mai existat și alte derivate. Acasă, în copilărie, mă strigau Dani (au renunțat când am mai crescut), iar pentru foștii colegi de generală am fost întotdeauna Radu (mai exista un Daniel în clasă care avea un nume mai de familie decât al meu). 

În principiu sunt muzician, adică scriu și performez cântece, coloane sonore pentru piese de teatru, filme sau jocuri și dau ture de țară cu actuala trupă byron, însă mi se mai întâmplă să fac și dublaje pentru desene animate sau filme pentru copii, iar de curând m-am apucat și de audiobook-uri. Sunt fotograf amator, blogger de ocazie și turist mai inconsecvent decât mi-ar plăcea, sunt fan de beri artizanale, vinuri și tării de calitate (consumate responsabil, se înțelege) și un mare iubitor de filme și cărți bune. Sunt dependent de muzică și de oameni și nu știu cum să-mi mai împart timpul ca să ascult tot ce mi-aș dori și să mă întâlnesc mai des cu prietenii.

Dacă vrei să afli mai multe despre biografia mea, n-ai decât să te uiți la reportajul de mai jos. Este cel mai recent cu subiectul ăsta și e destul de concis. Altfel, găsești pe internet o mulțime de alte surse pentru completări (caută Podcastul lui Fințescu, spre exemplu, am povestit acolo verzi și uscate).