10 ani de byron la Valhalla, Bacău

13 noiembrie 2016

Stau singur în Valhalla, pub-ul din Bacău în care am cântat aseară. În jurul meu se face curățenie și se ascultă Eminem. Not my cup of tea, dar nu pot să impun gusturi muzicale chelnerilor. În mod normal e închis, însă mie mi s-a dat voie să șed la o masă și chiar am promisiuni că în curând voi primi un fresh și ceva de mâncare. E trecut de 11, dar aici e încă dimineață. Mai devreme am sunat câțiva colegi și cei care mi-au răspuns păreau în stare gravă. Se pare că a fost o noapte lungă și grea. Nu și pentru mine, care mă comport ca o măicuță când am mai multe cântări una după alta. Între timp a apărut și Dragoș, un prieten care a venit din Sicilia direct la Iași și acum se plimbă după noi în turneu. Măcar nu sunt singurul nebun care e treaz la ora asta.

Acum câțiva ani am avut o experiență mai mult decât neplăcută în Bacău. Am avut un concert cu 12 oameni în audiență, din care jumătate ieșiseră la bere și nici măcar nu aruncau vreo privire spre scenă. Drept urmare, Bacăul a devenit un soi de oraș tabu, în care nu ne opream nici măcar la benzinărie. De când s-a deschis Valhalla însă, lucrurile s-au schimbat radical. Concertul de aseară a fost al treilea din ultimele 12 luni, asta pentru că am găsit un Don Quijote local care nu mai ține cont de mori de vânt când vine vorba de muzică live. Așa că am făcut tot posibilul să-i servim toate felurile la masa festivă pe care a întins-o.

S-a făcut 12 și au început să apară și trupeții, mult mai în formă decât aș fi crezut. E ora universală de trezire a artiștilor aflați în turneu. Nu de alta, dar trebuie eliberate camerele. Între timp s-a deschis oficial și bucătăria și au început să apară micile dejunuri. Imediat trebuie să o tăiem spre Piatra Neamț, un oraș în care am reușit performanța să cântăm de fix două ori în zece ani.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Fotografii de Roxana Cociorva

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.