Perfect

Pe 17 februarie vom cânta online (că altfel nu se poate) mare parte din albumul Perfect (găsiți aici toate detaliile). Până atunci însă am să încerc să vă povestesc cum și de ce am ales piesele respective.

Timpuri Noi a fost una din trupele românești pe care le-am ascultat cel mai mult în anii ’90. N-am numărat concertele la care am fost, dar au fost multe. Țin minte că în ’95, când au lansat De regiune superior, am făcut parte din marea de puștani veniți la magazinul Muzica să ia autografe (toate lansările din vremea aia se făceau în timpul zilei la magazinul Muzica), iar haosul a fost atât de mare încât s-au văzut nevoiți să mute evenimentul în fața bisericii Kretzulescu. Erau foarte populari printre cei din generația mea. Ajunseserăm să folosim aforismele lui Artan în viața de zi cu zi (cum ar fi “fă lumina ca blues-ul” sau “ăsta e microfonul de la San Remo”). Acum, că ne știm, când încerc să-i povestesc cum era să fii puștan și să mergi la concertele lor, mă roagă să mă opresc și se preface că nu-i în cameră. 

Cu Artan, aniversând 2 ani de byron, Fabrica, 30 noiembrie 2008

Am ales Perfect pentru albumul nostru pentru că nu făcea parte din categoria aia dedicată strict puștilor (ca Luca, Vecina și altele ca ele), pentru că era singura metodă prin care puteam să includ și Partizanul fără să trebuiască să aleg două piese cântate de același vocalist și pentru că toată viața mi-am dorit să aud tema instrumentală de la refren cântată pe flaut. Pe varianta noastră apar Georgiana Mototolea și Mircea Ciurez, doi oameni din corul filarmonicii George Enescu pe care eu i-am cunoscut dublând voci pentru desene animate. Georgiana a cântat cu noi și la lansare, și în turneul de promovare a albumului.
Aveți mai jos cele trei variante ale cântecului.

(va urma)