On the road to Baia Mare

Teleportul pentru Cluj – Baia Mare era cam vechi, așa că a durat vreo două ore până am trecut dintr-o parte în alta. Unii dintre noi s-au prăbușit de la radiații…
 
image
 
Mă distrează foarte tare unele soundcheck-uri în care rolurile se schimbă fără niciun tamtam și ți se întâmplă să stai cu spatele și să nu știi cine la ce cântă.
 
image
 
image
 
image
 
Iar m-am întâlnit cu un fost coleg din liceul militar. Am stat vreo oră de vorbă despre sistemul de învățământ muzical, care e absolut învechit, drept urmare copiii nu au niciun chef să studieze un instrument și totul se duce încet la vale. Îmi amintesc că și pentru mine a fost cam la fel. Nu mă pasiona defel muzica clasică, aș fi vrut să cânt pop sau ceva asemănător, dar în școală se respecta programa aberantă, care nu plăcea nimănui. Pe de altă parte, în Baia Mare se studiază doar două instrumente – pianul și vioara. Cred că peste vreo zece ani filarmonicile din zonă o să devină cel puțin interesante.
 
image
 
Pe la 9 am ajuns și la cazare, care trebuia să fie la Pensiunea Pictorilor. Acolo am aflat că una din camere fusese deja dată, că n-au stat să ne aștepte până la ora aia, că nu s-a confirmat rezervarea și alte asemenea aberații. Pe de altă parte, nu puteam să mergem în celelalte camere libere încă să facem un duș și să ne schimbăm până nu erau achitate integral. M-am simțit ca un pungaș. Parcă pe ușă intraseră Sex Pistols, nu byron. Am plecat nervoși și ne-am mutat la o altă pensiune. Supertare, nu ni se întâmplase asta de multișor. Rock’n’roll.
Ajunși la club am constatat că nu avem masă rezervată. Noroc cu Ionuț, fostul meu coleg, că altfel stăteam în picioare până la concert. Ca în filmele cu proști.
Cântarea a fost faină, sunetul mai clar ca la Cluj, cheful la purtător, ca de obicei, publicul destul de cuminte, mai degrabă ascultător decât cântător, dar bine intenționat. La cheful de după am ars niște Tap 2 (iar la bar aveau șase din cele șapte feluri de Schneider, respect!) și ne-am dus la culcare mirosind a fum, cu urechile țiuinde.
 
image
 
image
 
Acum mai trebuie să trecem pe la Lapte și Miere să ne îndulcim și o tăiem către casă. Yummy!