Sivu, Luiza Zan și o săptămână cântăcioasă

20 aprilie 2015

În Q Magazine există o pagină care se numește Cash for Questions, un fel de interviu în care întrebările sunt puse de cititori. Acum vreo șapte ani a fost chestionată Madonna, dar în cazul ei, întrebările au fost puse numai de către VIP-uri. Margaret Hodge, care în momentul respectiv era ministrul culturii în UK i-a pus următoarea întrebare: ”Dacă ai fi ministrul muzicii, care ar fi primul lucru pe care l-ai face pentru tinerii muzicieni?” Și ne mai mirăm că Anglia crește și crește și nu se mai oprește, și uite ce trupe faine au avut și au și vor avea…

Sivu (adică James Page) este un tip cât se poate de normal la cap, pozitiv, cumințel și foarte englez. Concertul său de joia trecută din Colectiv (pe care am avut plăcerea să-l deschid) a fost pe cât de simplu, pe atât de intens.
 
image
imageaici. După eveniment am stat la niște beri cu James și Lucy, chitarista/pianista/vocalista cu care a venit, și mi-am amintit de o revelație pe care am avut-o acum ceva timp – englezii pur și simplu au alte modele, nu știu de ce dracu’ ne mai mirăm.
 
image
Asta am cântat eu
image
Proiectul cu Luiza Zan începe să ia proporții. A devenit clar pentru toată lumea că mutarea concertelor pe terasa Clubului Țăranului deja nu mai e o opțiune, ne trebuie un spațiu de desfășurare mai mare. Nu știu unde vom migra, însă știu că probabil nu vom mai putea cânta în weekend, când majoritatea cluburilor nu mai fac concerte, pentru că nu e profitabil, public e oricum.
 
image
image
Și dacă tot ia proporții proiectul, am și scris două piese, una în română și una în engleză, pe care le-am supus la vot în timpul concertului de sâmbătă. S-a votat limba română. Să fie într-un ceas bun, săptămâna asta o și lansăm, nu de alta, dar ieri am și înregistrat-o. Vă dau eu de veste când termin mixajul.
 
image
Tot ieri, la ora 7 la Sala Radio, Luiza a cântat dumnezeiește cu big band-ul radio (care sună ca la mama lui). S-a și difuzat în direct pe Cultural. Bănuiesc că l-au și înregistrat. Nu știu cum s-a auzit în FM, live a fost un vis.
 
image
image
image
image
image

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.