Un concert acustic într-o bibliotecă

20 octombrie 2016

…și am pornit. După o săptămână de mers pe la matinaluri și amețit de curbele nesfârșite de pe șoselele României, m-a vizitat un moș Ene soră cu leșinul. Am fost ajutat și de Nick Cave și al său lăudat Skeleton Tree, monoton, subtil, depresiv (normal, omul cântă despre durerea pierderii unui fiu…), presărat printre vise cu Dobrovolschi și Pătraru. M-am trezit la unul din semafoarele de pe Valea Oltului în râsetele specifice retard mode-ului în care intrăm mai mereu când suntem pe drumuri. Eram de mult întârziați, fără nicio șansă de recuperare, bară la bară cu tiruri eterne de care scapi mai greu decât de râie, băloșind la benzile terminate care nu sunt date încă în folosință, așteptându-și panglica și foarfeca de după alegeri.

Turneul de zece ani începe oficial astăzi la Rockstadt-ul din Brașov, dar ne-am permis o mică aroganță – ieri seară am cântat acustic la Biblioteca Astra din Sibiu. O clădire istorică, de peste o sută de ani, care deține și o sală de spectacole cochetă, cu balcon, scenă și cortină. Noi ne-am așezat însă pe podea, nu de altceva, dar Sergiu a cântat la pianul instituției, un Hofmann acordat impecabil care aștepta cuminte lângă scenă.

img_5693

În plus n-am vrut să deranjăm instrumentele lui Călin Torsan, care performa înainte de noi cu proiectul său Vin Miticii!

img_5703

img_5705

Backstage-ul a fost  improvizat într-o cameră cu fișiere. Mi-am adus aminte de niște ani în care îmi făcusem obiceiul să merg la Biblioteca Națională. Să nu vă faceți iluzii, am pierdut mai mult timp căutând cărți decât citindu-le, iar sălile de lectură nu m-au stimulat niciodată. Mi-ar fi plăcut să le iau acasă, dar asta nu se putea, probabil erau prea valoroase.

img_5720

img_5737

Am cântat total alt playlist decât cel repetat în ultima lună, în altă formulă decât cea de turneu (celălalt Dan a bătut iar toba – în turneu e chitarist), în fața unui public entuziast și dedicat. Nu mai cântaserăm în Sibiu sau împrejurimi de astă-vară, de la Airfield.

img_5774

img_5785

După cântare am vizitat o mică parte a bibliotecii, care deține un număr impresionant de cărți vechi, inclusiv românești (multe scrise cu caractere chirilice). Cam așa arată o carte cu cântece bisericești.

img_0156

N-am înțeles nimic, e chineză-avansați. Și nu se vede în poză, dar are vreo jumătate de metru.

Gata, plecăm. Ne vedem diseară la Brașov.

Fotografiile din concert sunt făcute de Vladimir Ivanov (nu actorul, ci sunetistul).

comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.