La soare prin Grecia, ep. 2

24 iunie 2014

23 iunie

Astăzi am făcut plajă pe două țărmuri rupte din rai. Și nici piciorul de plai nu era prea departe, e plin de români pe aici. Toți vânzătorii de la chioșcurile din jur sau agenții de vânzări ai companiilor care fac tururi cu vaporașele știu câte ceva în română – cică acum zece ani italienii erau cei mai mulți turiști, acum noi.

Prima plajă pe care am mers se numește Porto Katsiki și cam în fiecare an iese pe locul întâi în diverse topuri ca cea mai frumoasă din Europa. Și este într-adevăr spectaculoasă.

Porto Katsiki

Am avut noroc că marea era foarte liniștită și ne-am bălăcit în voie, de obicei sunt valuri destul de mari din câte am auzit. Am făcut și un pic de snorkeling, dar nu era mare lucru de văzut, multe pietre și câțiva peștișori speriați. Unii dintre noi s-au aventurat pe o mică stâncă țepoasă de unde se vede foarte fain toată priveliștea. Am fost și eu, din păcate nu puteam duce și aparatul foto, m-ar fi spânzurat cei de la f64 săptămâna viitoare când trebuie să-l predau. Am preferat să trag câteva cadre de pe mal.

Salt 2

Salt 1

La prânz am fost pe o terasă cu umbră multă și piscină care avea prețuri la fel ca toate celelalte, doar că era un pic mai sus. Priveliștea arăta ca un wallpaper perfect albastru cu albastru.

Downside up

A doua plajă este și mai retrasă și trebuie să cobori vreo trei sute și ceva de trepte ca să ajungi la ea.

Egremni

Se numește Egremni. E mai mare ca cealaltă, însă așa-zisul nisip format din pietricele e aproape identic. La Porto Katsiki am găsit și nisip foarte fin la vreo 50m de intrare, aici nimic, până și cel mai delicat nisip era format din pietricele și mai mici care îți înțepau tălpile și îți îngreunau înaintarea.

Cica nisip

Am stat până aproape de apus, dar n-am mai avut nici răbdare, nici energie și ni se făcuse și o foame…

La mare, la soare

Acum greierii cântă, pielea mi-a căpătat o nuanță de roșu-usturățiu și pe terasa hotelului Ponti Beach se ascultă ceva funk în surdină. Iar stelele…

Stele.jpg

Pentru pozele astea am folosit un Canon EOS 100D împrumutat de la f64. Mulțam Cristi Șuțu pentru obiectivul suplimentar! Pozele de pe facebook sunt făcute cu un telefon Karbonn Titanium X.

comentariu

  • Andreea

    Salut,

    Incercati si la Milos Beach…mie mi-a placut foarte mult. Distractie faina! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.