O tură prin Baia Mare şi Cluj

27 mai 2014
„Oraşele prin care trec arată pentru mine toate la fel:
O scenă, două microfoane, un restaurant şi-un pat de hotel…
Şi lumea, ieşind din sală, spunînd: În sfîrşit,
Uite-un om fericit”
                                                                               Alexandru Andrieş

Bucureşti – Baia Mare  595 km

N-am fost niciodată în Baia Mare până acum trei săptămâni şi jumătate, când am cântat în Log Out. În seara aia am cunoscut doi oameni care ştiau toate piesele vers cu vers şi care ne-au invitat a doua zi la o gustare la cofetăria proprie, Lapte şi Miere, unde se găsesc prăjituri de casă geniale, cum eu n-am mai mâncat. Întâmplarea face că oamenii ăştia tocmai erau în prag de a se căsători şi ne-ar fi chemat să cântăm la nuntă, dar le era cam jenă să ne spună. Trupele de rock sunt foarte reticente de obicei la astfel de manifestări, unde în general prestează lăutari cu care n-ar vrea să fie confundate. Noi nu ne dăm în lături nici de la asta (atâta vreme cât nu ni se impune să cântăm cine ştie ce tâmpenii), ba chiar am făcut şi câteva coveruri după piese care ne plac şi care, credem noi, sunt potrivite pentru petreceri. Iar acum oamenii voiau să le cântăm piese de-ale noastre, ar fi fost culmea să-i refuzăm. Era complicat însă, nunta lor pica în aceeaşi zi cu festivalul Photo România din Cluj, unde eram deja invitaţi, iar 6fingers trebuia să fie musai cu o seară înainte la Galaţi. În cele din urmă, meşterul Codruţ a calculat totul (aproape) la milimetru şi a hotărât să facem ambele cântări, iar 6fingers a făcut un super tur maşină-avion-maşină şi a întârziat cât de puţin a putut el. Aşa că, după aproape 36 de ani în care n-am călcat în Baia Mare, am fost de două ori într-o lună. 🙂

Pe drum ne-am oprit să mâncăm şi să recuperăm un Dănuţ sunetist plecat în Cluj după o Lună Amară. Am profitat de ocazie să mă joc de-a portretistul.

Codrut

 

Cristi

Baia Mare – Cluj Napoca  151 km

La Cluj am ajuns destul de târziu şi ne-am montat în viteză în faţa vechiului cazino din parc, acum renovat. Înăuntrul lui, undeva în mansardă, am filmat clipul de la 1000 de chipuri cu Kumm. Au trecut 12 ani de atunci… Bineînţeles că viteza dăunează grav unui set-up complicat, aşa că am renunţat la o parte din jucării şi am început cântarea cu soundcheck-ul nu-chiar-terminat. Da’ nu-i bai, lucrurile astea se mai reglează şi din mers, mai ales când lucrezi cu acelaşi om de peste şase ani. Atmosfera a fost foarte relaxată, cu mulţi ţânţari sărutându-ne focos pe te-miri-unde, cu oameni entuziaşti şi veseli şi cu un after-party lung şi uşor alcoolizat, la poveşti cu prieteni vechi şi noi.

PhotoRomania.jpg

Cluj Napoca – Bucureşti  448 km

Mi-era dor de Cluj. De fapt mi-e dor şi acum, când scriu, şi de o grămadă de ani nu apuc să stau mai mult de o zi, pe fugă, printre soundcheck-uri, restaurante, hoteluri şi cântări, şi mă oftic de mor. Ieri dimineaţă n-am plecat chiar în trombă, mai ales că eram uşor obosiţi după hardcore-ul de duminică, aşa că am lălăit-o prin oraş şi am mai tras câteva poze.

Porumbei


Geamgiu_Cluj.jpg

Total  1194 km

comentarii

  • andreeah

    Musai să veniţi mai des la Cluj! El abia merge, săracul, că altfel tot la voi ar fi.

  • Larisa I.

    Sa veniti mai des prin Cluj! 🙂

  • Laura

    Nu stiu cum sa-ti explic ce a insemnat prezenta voastra la nunta noastra… In timp ce dansam pe „Masa pentru doi” ma intreaba Cristi: „Oare astia chiar sunt la nunta noastra sau visez?”. La care eu : „Nu stiu sigur, ca parca si eu visez.” Poate asta e motivul pentru care suntem impreuna ca ” visele noastre se plimba de mana” 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.