Scott Matthews – Passing Stranger (2006)

23 februarie 2024

N-auzisem până de curând de Scott Matthews și nu cred că din vina mea. Notorietatea lui nu e vreuna de invidiat. E și nu e artist internațional. E mai degrabă un englez care mai cântă uneori și în alte țări. Pe site-ul lui în momentul ăsta sunt anunțate trei concerte în UK, dintre care două în deschiderea lui Rufus Wainwright și unul la un festival. Ce-i drept, văd că în ultimii ani a mai cântat și prin restul Europei, dar procentual mult mai puțin ca în Anglia. 

Mi-a fost recomandat de Adrian Despot. Face asta în ultima vreme, îmi trimite linkuri către albume care îi plac, iar eu îi răspund la fel. Am descoperit de ceva timp că avem gusturi destul de apropiate și suntem amândoi căutători de comori ascunse. Iar Scott e o comoară pe care ar fi fost chiar păcat să n-o descopere unul dintre noi la un moment dat.

Passing stranger e albumul lui de debut, lansat în 2006. De atunci Scott a mai lansat șapte albume de studio și unul live. Am mai încercat încă două: What the night delivers, care mi-a plăcut destul de mult, și Home part 1, care are alt feeling și m-a pierdut. Dar mai încerc, promit. Sigur mai are și altele bune.

Stilul e (să zicem) un fel de folk, dar dacă l-am pune în sertarul ăsta știu eu pe unii care nici nu ar încerca îl deschidă. Mai bine îi spunem singer-songwriter. Tot un drac. În fine. 

Timbrul vocal al lui Scott aduce un pic cu Jeff Buckley, dar un Jeff deloc înclinat spre acrobații. Cântecele sunt foarte bine scrise, iar aranjamentele și producția sunt fix ce trebuie pentru genul ăsta. Culmea e că știam o piesă, Elusive, doar că în interpretarea Liannei La Havas (to be honest, credeam că e a ei).

Mi-am cumpărat CD-ul de la un second-hand din Irlanda care vinde muzică pe Discogs. Mi-aș fi dorit un vinil, însă nu există, la fel cum nu există nici vreo ediție nouă a CD-ului. Păcat. Dar sunt fericit și cu atât. 

Sper să îți placă și ție!

comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.